Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Belga cukros waffel

 

Hozzávalók: 50 dkg liszt, 30 dkg durva szemű cukor (parelsuiker = gyöngycukor) 25 dkg vaj, 2 dl tej, 5 dkg élesztő,1 teáskanál só, 4 tojás, egy kevés őrölt fahéj.

A lisztet tálba tesszük, hozzákeverjük a tejet, tojást, élesztőt, sót, fahéjat és jól összedolgozzuk. 30 percig pihentetjük. Azután belegyúrjuk a puha vajat és a gyöngycukrot. Kb 10 dkg-os adagokba osztjuk el a tésztát, ismét pihentetjük 15 percet. A waffelsütőt felmelegítjük, a tésztát kb 3 perc alatt megsütjük benne.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

delbrassinne.pascal@gmail.com

(Delbrassinne Pascal, 2011.11.23 10:47)

Üdvözlet,

Azt szeretném kérdezni, hol talált Magyarországon gyöngycukrot ?

Előre is köszönöm

Re: delbrassinne.pascal@gmail.com

(Móricz Eszter, 2011.11.24 08:22)

Üdv.:) Magyarországon nem láttam még, Belgiumban vásárolok, mivel itt élek.