Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Szezámmagos süti

 

Hozzávalók: 60 dkg liszt, 30 dkg margarin, 5 dkg élesztő, 1 evőkanál só, 2 tojás, 1 doboz tejszín felverve.

Az anyagokat összegyúrjuk, elnyújtjuk és derelyemetszővel elvágjuk.Tojásfehérjével megkenjük, szezámmaggal megszórjuk és szép világosra megsütjük.

 

 

Csavart virslis

 

Hozzávalók: 1 kg liszt, 2 dl tej, 5 dkg élesztő, 1 evőkanál cukor,pici liszt,  5 kávéskanál só, 25 dkg margarin, 1 kanál zsír, 2 tojás, egyiknek csak a sárgája, 2 dl tejföl, 12 db virsli négyfelé vágva.

A tésztát összeállítjuk, kelesztjük egy órát, kinyújtjuk 2-3 mm vastagra kb. 40 csíkra vágjuk föl, keresztben és feltekerjük rá a negyedelt virsliket. A végüket összenyomjuk kissé, megkenjük tojásfehérjével. Megszórhatjuk reszelt sajttal vagy szezámmaggal. Előmelegített sütőben megsütjük, 180C-on.

 

 

 

 

Hajtovány

 

Hozzávalók: 1 kg liszt, 6 dl tej, 2 tojás sárgája, 1 csomag élesztő, 1 evőkanál só, pici cukor, 1 dl olaj.

A hozzávaókból kissé lágyabb kelt tésztát készítünk, duplájára kelesztjük, majd ketté osztjuk. Egyenként kinyújtjuk és megkenjük a következő krémmel:

25 dkg margarint 1 kávéskanál sóval, 1 tojással, 20 dkg reszelt sajjtal jól kikeverünk.

A tésztát kenés után feltekerjük, mint a bejglit, ferdén szeleteljük, a tetejét megkenjük töjással, megszórjuk reszelt sajttal, szezámmaggal. Újra kelesztjük, 180C-on megsütjük.

 

 

Kelt tésztában sült füstölt sonka

 

Hozzávalók: 40 dkg liszt, 1 kiskanál delikát, 1 csomag szárított élesztő, langyos víz, 3-4 evőkanál olaj, 80 dkg főtt, füstölt sonka, 4 evőkanál mustár, 4 evőkanál torma.

A lisztet tálba tesszük, hozzáadjuk a delikátot, élesztőt és annyi langyos vizet, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk. Meglocsoljuk olajjal, és hólyagosra dagasztjuk. Ruhával letakarjuk és duplájára kelesztjük. Ha megkelt kiborítjuk deszkára, átgyúrjuk és akkorára nyújtjuk, hogy jól körbe érje a sonkát. A közepére helyezzük a sonkát, majd ráhajtjuk a tészta széleit és megfordítjuk. A hajtás tehát alul lesz. Letakarva ismét kelesztjük. 190C-os sütőben, vagy közepes lángon megsütjük szép pirosra. Ha kész, 15 percig pihentetjük, majd újjnyi vastagra szeleteljük. Mustárral, tormával tálaljuk.

 

 

Pizzás csiga

 

Hozzávalók: 25 dkg liszt, 50 ml joghurt, 1 dl víz, 1 evőkanál olaj, 1 kávéskanál só, 1 kávéskanál cukor, 1 dkg élesztő, kevés oregánó, bazsalikom és kakukkfű.

Az élesztőt langyos vízben felfuttatjuk pici cuorral. összegyúrjuk a hozzávalókat, fél órát pihentetjük, kinyújtjuk, megkenjük töltelékkel majd feltekerjük és kb. 2 cm vastagságúra szeleteljük. Sajttal megszórjuk, tepsibe rakjuk és előmelegített sütőben 200C-on megsütjük.

 

 

 

 

Sonkás-sajtos töltött csiga

 

Hozzávalók: 20 dkg margarin, 30 dkg liszt, 1 kis kanál só, 1 dl tejföl, 2 dkg élesztő.

A töltelékhez: 15 dkg reszelt sajt, 25 dkg darált sonka, 1 evőkanál tejföl, 1 tojás.

A tésztához valókat összegyúrjuk, egy órát állni hagyjuk. Közben összekeverjük a sajtot, a darált sonkát, a tejfölt és a tojást.

A tésztát lisztezett deszkán 1/2 cm vastag téglalap formára kinyújtjuk. Rákenjük a tölteléket, és szorosan feltekerjük. A rudat 1/2 cm vastagságúra felszeleteljük. A szeleteket margarinnal kikent tepsibe rakjuk, reszelt sajttal megszórjuk. Előmelegített sütőben világosra sütjük 15-20 perc alatt.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.