Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tejszínes tengerigyümölcsös tészta

 

Hozzávalók: 1 zacskó tengerigyümölcs (polip, rák, kagyló) 2 dl tejszín, 1 fél szál póréhagyma, 2 gerezd fokhagyma, petrezselyemzöld, bors, ső, szerecsendió, fél citrom leve.

 

A hagymákat kevés olajon megpirítjuk, rádobjuk a tenger gyümölcseit, megszórjuk sóval, borssal, szerecsendióval, petrezselyemmel, és rácsavarjuk a citrom levét. Felöntjük a tejszínnel és kevés vízzel. Forraljuk egy kicsit. Tésztát főzünk ki hozzá és összekeverjük a mártással.

 

 

Chilis tintahal karika

 

Hozzávalók: 1 chili paprika, 40 dkg tintahal, 1 gerezd fokhagyma, 1 marék petrezselyemzöld, 1-2 evőkanál olaj.

 

Olajon megfuttatjuk az áttört fokhagymát, rádobjuk a parikát, utána a tintahal karikákat és a petrezselymet. Jól átforgatjuk, pár perc alatt megsütjük. Ne tovább, mert gumis állagú lesz.

 

 

Garnéla falatkák

 

Hozzávalók: 10 dkg garnéla, fél alma, 1 tojás, 1 dl joghurt, 1 evőkanál mustár, só, bors, curry, citromlé, cukor és snidling.

 

A garnélákat megfőzzük, lecsöpögtetjük. A tojást keményre főzzük. A garnélákat kockákra vágott almával összekeverjük, leöntjük a dreszinggel, jól elkeverjük.  Apróra vágott snidlinggel és töjással megszórva tálaljuk.

 

 

Garnélarákos spagetti

 

Hozzávalók: 50 dkg spagetti, 30 dkg tisztított garnélarák, 2,5 dl főzőtejszín, 1 fej vöröshagyma, 2 csipetnyi sáfrány, bors, só, kevés liszt, olaj.

A tésztát kifőzzük. A hagymát apróra vágjuk, olajon megfonnyasszuk. Rádobjuk a garnélákat, hozzáadjuk a sáfrányt, a tejszínt, egy kevés lisztet, hogy besűrűsödjön. Sózzuk, borsozzuk és összefőzzük, majd a kifőtt tésztával jól összeforgatjuk.

 

 

Panírozott tintahal karikák

 

50 dkg mélyhűtött tintahal karikából készítjük.

A tintahalakat sózzuk, borsozzuk. De a tojásba pici tejet és sót teszünk. lisztbe, tojásba, ismét lisztbe forgatjuk. Forró olaban kisütjük. Petrezselymes rizzsel és tartármártással tálaljuk.

 

 

Pirítós a tenger kincseivel

 

Hozzávalók: 20 dkg rák vagy tenger gyümölcsei, 5 dkg szeletelt gouda sajt, 1 dl főzőtejszín, (nem édes!) 1 teáskanál ecetes torma, 1 kis fej hagyma, kapor, őrölt bors, só.

A kenyérszeleteket megpirítjuk, a hagymát lereszeljük, a tejszínt fölverjük. A habot a tormával, hagymával, borssal ízesítjük. Kenyérre kenjük, majd rárakjuk a vajon megpirított rákokat.

Tetejére 1-1 szelet sajtot teszünk, sütőben (grill) 1 perc alatt ráolvasztjuk, kaporral díszítjük.

 

 

Sajtos tonhal

 

A kiengedett tonhalszeleteket megsózzuk, lisztbe, tojásba és reszelt sajtba forgatjuk. Bő, forró olajban pirosra sütjük.

Petrezselymes burgonyával tálaljuk, adhatunk hozzá külön sajtmártást is.

 

 

Spagetti frutta di mare

 

Hozzávalók: 25 dkg spagetti, 2 evőkanál olívaolaj, 2 gerezd fokhagyma, (összenyomva) 1 csokor petrezselyemzöld aprítva, 0,5kg tengerigyümölcs, 3 db paradicsom felkockázva, só, bors.

A spagettit felfőzzük, leszűrjük. Olívaolajon megfuttatjuk a fokhagymát, rádobjuk a tengerigyümölcsöket, és 5 perc alatt átsütjük. Rádobjuk a paradicsomot, átforgatjuk, 10 perc alatt fedő alatt összepároljuk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk petrezselyemzölddel és beleforgatjuk a spagettit.

 

 

Tonhalfilé mustármártásban

 

A halat citromos vízben kiolvasztjuk, majd lecsöpögtetjük. Sózzuk, borsozzuk és megszórjuk pirospaprikával.

Egy evőkanál vajban 1 evőkanál lisztet aranybarnára pirítunk, majd felöntjük 2,5 dl tejjel, csomómentesre keverjük. Fűszerezzük sóval, borssal, szerecsendióvalpetrezselyemzölddel és adunk hozzá két evőkanál csípős mustárt.

Ráöntjük a halakra, megszórjuk szeletelt fokhagymával, rámorzsolunk egy evőkanál vajat és megsütjük. Burgonyapürével tálaljuk.

 

 

Vajas-fokhagymás garnélarák

 

Hozzávalók: 40 dkg rák, 2 gerezd fokhagyma, 1/2 csomag petrezselyemzöld, 4 evőkanál citromlé, 2 evőkanál olaj, 8 dkg margarin, só, bors.

A rákokat egy tálba tesszük, a hozzávalókat összekeverjük és az így kapott páclevet as rákokra öntjük. Egy órát állni hagyjuk, majd megpirítjuk. Tehetünk hozzá 10 dkg kagylókonzervet is.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.