Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Amerikai mártás

 

2 tojás sárgáját kikeverünk egy csipetnyi sóval, hozzáadunk egy fél citrom levét, 2 dl kefirt, 1 kis fel vöröshagymát reszelve, és jól összekeverjük. Végül 10 dkg reszelt sajtot keverünk hozzá. Salátákhoz, sültekhez finom.

 

 

Avokádókrém

 

Hozzávalók: 1 avokádó, 1 citrom, 1 kis pohár tejföl,félgerezd fokhagyma, só, bors.

Az avokádót meghámozzuk, megmossuk, felkarikázzuk, hozzáadjuk a tejfölt, belereszeljük a fokhagymát, megsózzuk, pici borsot teszünk bele, a citromlét, majd mixerrel pépesre törjük. Készíthető csípősre is. Sós vagy tortillás chipsszel tálaljuk.

 

 

Ezersziget salátaöntet

 

A majonézt ketchuppal dúsítjuk. Ebbe forgatjuk bele az összevágott vöröshagymát, uborkát, zöldpaprikát, stb. ízlés szerint. Őrölt borssal, sóval fűszerezzük. Egy kis tejszínt vagy tejfölt is tehetünk bele.

 

 

Grill mártások

 

Borsos, paprikás szeletekhez: 1 tubus fokhagymakrémet, feleannyi paprikát, kevés sóval, őrölt borssal összekeverünk. Ezt kenjük a húsokra.

Egybesültekhez: 2 evőkanál olajat összekeverünk 3 evőkanál mustárral, egy kiskanál majorannával, rozmaringgal, kakukkfűvel és borsikával.

Borsos, paprikás csirkéhez: 1 dl tejet, olajat kevés paprikával, őrölt borssal kikeverünk. Ezzel kenjük be a csirkét, belülről sóval.

Franciás grillekhez: fél csésze olajat, fél csésze ecetet, késhegynyi sóval, őrölt borssal,  2 összetört kemény tojással, szeletelt uborkával, retekkel és finomra vágott hagymával keverünk össze.

 

 

Salsa fresca

 

Hozzávalók: 6 db kockára vágott paradicsom, 1 fej kockára vágott lilahagyma, 2 gerezd aprított fokhagyma, 1 felaprított zöld chili, 1 evőkanál koriander (aprított) só, bors.

A paradicsomot összekeverük a hagymával, fokhagymával, chilivel, lime lével, olajjal,korianderrel. Sóval, borssal ízesítjük. A mártást kb. 30 percig hideg helyen tartjuk. Szobahőmérsékleten tálaljuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.