Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

 

 

Brokkolis kosárkák

 

Hozzávalók: 30 dkg brokkoli, 15 dkg reszelt sajt, 2 tojás, vaj, só, bors, fokhagyma, zsemlemorzsa.

A brokkolit rózsáira szedjük, vajon megpároljuk. A két tojást felverjük, hozzáadjuk a reszelt sajtot, sózzuk, borsozzuk, reszelt fokhagymát teszünk bele és a brokolihoz keverjük. Kivajazott, morzsázott muffin formákba öntjük. Forró sütőben kb. 30 percig sütjük. Sült hús mellé kiváló köret. Ez bármolyen zöldséggel elkészíthető.

 

 

Csokoládés muffin

 

Hozzávalók: 25 dkg liszt, 2 evőkanál kakaó, 10 dkg cukor, 10 dkg vaj, 2 dl tej, 1 dl tejföl, 1 csomag sütőpor, 1 tojás,  1 tábla csoki.

A vajat habosra keverjük a cukorral, tojással, tejföllel. Kanalanként keverjük bele a sütőporral, kakaóval elkevert lisztet és közben öntögetjük hozzá a tejet. A csokit apróra vágjuk és utoljára beleforgatjuk a tésztába. 180C-on 20-25 percig sütjük.

 

 

Joghurtos muffin

 

Hozzávalók: 1 pohár natur joghurt, 2 joghurtos pohár liszt, 1,5 pohár cukor, 0,5 pohár olaj, 3 tojás,  fél sütőpor, 1 vaníliáscukor, reszelt citromhéj, csipet só, kakaó.

Egy tálba beleöntjük a joghurtot, lisztet, cukrot, sütőport, vaníliáscukrot, olajat, citromhéjat, sót,  és a 3 tojást. Csomómentesre keverjük ki. A massza 3/4-ed részét beletesszük a formákba, a többibe egy kis kakaót keverünk. Mindegyik kosárkába teszünk egy-egy kanállal. 200C-on 20-25 percig sütjük.

 

 

Dupla csokis muffin

 

Hozzávalók: 38-39 dkg liszt, 1 evőkanál sütőpor, 15 dkg barnacukor, vagy kristálycukor, 2 tojás, 1,5 dl tejföl és tej, 60 ml olaj, 17 dkg fehér csoki, 17 dkg étcsokoládé, 2 evőkanál kakaó.

A csokikat apróra vágjuk,  a sütőt előmelegítjük 180C-ra. A lisztet a sütőporral, kakaóval elkeverjük. A tojást, tejfölt, tejet és az olajat egy másik edényben összekeverjük, és apránként adjuk hozzá a lisztes keveréket. Végül belekeverjük az összedarabolt csokoládét. Beleadagoljuk a formákba és 25-30 percig sütjük. Kb. 16 db lesz ebből a mennyiségből.

 

 

Kávés muffin

 

Hozzávalók: 15 dkg vaj, 15 dkg cukor, 2 tojás, 2 evőkanál nescafé, 2 evőkanál tej, 10 dkg liszt, 1 teáskanál sütőpor, 5 dkg durvára vágott dió.

A puha vajat krémesre keverjük a cukorral, hozzáadjuk egyenként a tojásokat és alaposan összekeverjük. A nescafét feloldjuk meleg tejben, majd hozzáadjuk a tojásos-cukros- vajas keveréket. Végül összekeverjük a lisztet a sütőporral és a dióval, s hozzáadjuk a többi keverékhez.

A kész tésztát kanalanként formákba adagoljuk és 200C-on, vagy gáz 4-es fokozaton 20 perc alatt megsütjük.

 

 

Sajtos muffin

 

Hozzávalók: 1 csomag leveles-vajas tészta

Töltelék: 20 dkg reszelt sajt, 10 dkg reszelt füstöltsajt, 3 tojás sárgája, 2 evőkanál liszt, 2 dl főzőtejszín, só, bors.

A tésztát kiolvasztjuk,nyújtjuk, 12 kerek formát szaggatunk belőle. A muffinfomasütőt kibéleljük a tésztával. A töltelék hozzávalóiból készített masszát a formákba töltjük, és előmelegített sütőben 200C-on sütjük.

 

 

Sajtos-gombás muffin

 

Hozzávalók: 18 dkg szeletelt gomba, (konzerv) 3 tojás, 10 dkg füstölt császárszalonna csíkokra vágva, 20 dkg liszt, 1 sütőpor, 15 dkg reszelt sajt, só, őrölt bors.

A hozzávalókat összedolgozzuk, majd a muffin mélyedéseit 2/3-ig töltjük.

Előmelegített sütőben 180C-on vagy gázon 3-as fokozaton 25 perc alatt megsül.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.