Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

 

 

Aludtejes pogácsa

 

  

Hozzávalók: 40 dkg főtt, áttört burgonya, 50 dkg liszt, 3-4 dkg élesztő, fél liter tej, 2 dl aludtej, (joghurt) kiskanál só, 1 tojás.

Az élesztőt langyos tejben pici cukorral, liszttel felfuttatjuk, majd a hozzávalókat összekeverjük, jól összegyúrjuk. Rövid pihentetés után kinyújtjuk, kiszaggatjk, a tetejét megkenjük tojással. Förró sütőben megsütjük.

 

 

Burgonyás pogácsa

 

Hozzávalók: 60 dkg liszt, 30 dkg főtt áttört burgonya, 20 dkg zsír, 5 dkg élesztő, 1/2 sütőpor, 1-2 tojás, pici cukor az élesztő fgelfuttatásához, és kevés reszelt sajt a tetejére.

Az anyagokat összegyúrjuk, megkelesztjük, szaggatjuk, megkenjük tojással, a tetejére sajtot szórunk és szép pirosra sütjük.

 

 

Omlós tepertős pogácsa

 

Hozzávalók: 30 dkg liszt, 8 dkg apróra vágott tepertő, 10 dkg zsír, 2 tojás sárgája, 1,5 dkg élesztő, 1 dl tejföl,  1 csapott kávéskanál só, kevés őrölt bors.

Langyos tejben kevés liszttel, pici cukorral fgelfuttatjuk az élesztőt. A léisztet elmorzsoljuk a tepertővel, hozzáadjuk a tojássárgákat, sót, borsot, zsírt és a felfuttatott élesztőt.  Jól kidolgozzuk, erősen csapkopdva a deszkához. Háromszor egymás után nyújtjuk, 20 percenként. Végül két újjnyi vastagra nyújtjuk, a tetejét bevagdossuk, aztán kiszaggatjuk. Tepsibe tesszük, 1,5 óráig pihentetjük. Tojással megkenjük, meleg sütőben sütjük meg.

 

 

Sonkás pogácsa

 

Hozzávalók: 2 dkg élesztő, 50 dkg liszt, 5 dkg zsír, 3 evőkanál fehér bo,r 30 dkg darált sonka, só, cukor, bors.

Összegyúrjuk az élesztővel az anyagokat, rétestészta keménységűre. kidolgozás útán vékonyra nyújtjuk, rárakjuk a darált, főtt sonkát, feltekerjük, kissé ellapítjuk, félbehajtjuk és 30 percig langyos helyen pihentetjük. Utána ismét kinyújtjuk. Összesen háromszor. Tojással megkenjük a tetejét. 15 percig sütjük. Gyorsan kell kisütni, mert hamar kiszárad.

 

 

Szalonnás-krumplis pogácsa

 

Hozzávalók: 50 dkg főtt áttört burgonya, 50 dkg liszt, 10 dkg margarin, egy kis élesztő cukros tejben felfuttatva, só, 1 pohár tejföl, 25 dkg lesütött, ledarált füstölt, húsos szalonna.

Összegyúrjuk az egészet, háromszor nyújtjuk, hajtogatjuk 20 percenként, majd kiszaggatjuk. A tetejét megkenjük felvert tojással és közepes lángon megsütjük.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.