Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Fetasajtos tojássaláta

 

Hozzávalók: 15 dkg füstölt sajt, 10-15 dkg fetasajt, 4 keményre főzött tojás, 2 db lilahagyma, majonéz.

A hagymát apróra vágjuk, a többi hozzávalót nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Rétegezve egy tálban lerakjuk úgy, hogy legfölül majonéz legyen. Sózni nem kell, ha a sajt sós, lehet egy kis paradicsomot beletenni. Pár órára hűtőbe rakjuk, hogy összeérjenek az ízek.

 

 

Húsvéti tojás-sonka saláta pohárban

 

1 személyre: 1 főtt tojás, 1 szál újhagyma, 1 szelet gépsonka, 0,5 dl tejföl, 1 evőkanál mustár, 1 kávéskanál citromlé, egy kevés cukor, pici só.

A tejfölt a mustárral, sóval, cukorral, citromlével összekeverjük. A főtt tojást felszeleteljük, a sonkát csíkokra, a hagymát karikára vágjuk. Mindent rétegesen egy nagy pohárba teszünk. A rétegek közé a tejfölös krémből kanalazunk.

 

 

Kevert saláta mozarellával

 

Hozzávalók: 20 dkg paradicsom, 20 dkg kígyóuborka, 10 dkg paprika, 1 fejes saláta, 3 evőkanál ecet, 2 kávéskanál apróra vágott bazsalikom, 1 kávéskanál citromfű, kevés olaj, só, porcukor, pici bors és 1 csomag mozarella.

A hozzávalókat kockára vágjuk, ízesítjük és jól összekeverjük. Pirítóssal tálaljuk.

 

 

Tánya saláta

 

Hozzávalók: 1 fej saláta, 1 sárgarépa, 20 dkg fetasajt, 10 dkg füstölt sajt, 5 dkg olívabogyó, egy kevés póréhagyma, 2 paradicsom.

Öntet: 3 evőkanál olívaolaj, 1 evőkanál ecet, 1 evőkanál förró víz, cukor, só, bazsalikom, mustár, őrölt fekete bors, citromlé.

A salátát tépkedjük szét, a póréhagymát, sárgarépát karikára vágjuk, a sajtokat kockára, a paradicsomot cikkekre. Egy tálba alulra a salátát, majd a paradicsomot, répát,  sajtokat, végül a pórét, és olívabogyókat. Egy kisebb tálban keverjük össze az ecetet a vízzel, pici sóval, cukorral. Elkeverjük, beletesszük a bazsalikomot, borsot. Keverjük hozzá a mustárt és a citromlevet. Alaposan összekeverjük 3 evőkanál olívaolajjal. Ezzel az öntetel ízesítjük a salátát. Tányérokra halmozva tálaljuk.

 

 

Saláta - öntetek

 

Chilis öntet

 

2 pohár joghurt, 4-5 evőkanál ketchup, 1 evőkanál chiliszósz, vagy apróra vágott paprika.

 

Cézár öntet

 

50 g szardella, 2 tojás, 1 citrom leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál mustár, bors, 6 evőkanál olaj.

 

Fokhagymás öntet

 

2 pohár foghurt, 2 evőkanál oléívaolaj, 3 gerezd fokhagyma, só, bors.

 

Fűszeres, sült fokhagymás öntet

 

3 gerezd héjában puhára párolt, vagy sütött fokhagyma, 6 evőkanál olaj, 1 evőkanál mustár, 3 evőkanál vörösbor, vagy fehér borecet, só, bors.

 

Petrezselymes öntet

 

6 evőkanál olaj, 2 evőkanál citromlé, 1evőkanál finomra vágott petrezselyemzöld. Összekeverjük, - kemény tojással, húsokkal, hallal készült salátákhoz kitűnő.

 

 

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.