Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Málnaszörp

 

1 kg málnát egy csapott kiskanál citromsóval összemorzsolunk, majd hozzáteszünk 1 l vizet. Összekeverjük és hagyjuk egy napot állni. Másnap gézen átszűrjük, jól kicsavarjuk, majd annyi kg cukrot adunk hozzá, ahány liter folyadék lett. Addig keverjük,míg a cukor elolvad. Hozzáadunk egy kávéskanál szalicilt, üvegekbe tesszük és lekötjük.

 

 

Bodzaszörp

 

Hozzávalók: 4 szép bodzavirág, 1 kg cukor, 2 dkg citromsav.

A bodzavirágokat jól lerázzuk, leöntjük 1 l forró vízzel. Hozzáadjuk a cukrot és a citromsavat. Összekeverjük, 1-2 napig szobahőmérsékleten hagyjuk ázni. Néha megkeverjük. Leszűrjük, felforraljuk és előmelegített üvegekbe tesszük. Dunsztba rakjuk pár napra.

 

 

 

 

Narancsszörp

 

Hozzávalók: 4 narancs héja, 40 dkg sárgarépa, 2 l víz.

2 órán át főzzük lassú tűzön.

60 dkg cukor, 2 kis doboz citrompótló, 4 l víz.

A cukorból és vízből szirupot főzünk. Ha kihült, hozzáadjuk a citrompótlót. A répát, narancshéjat  leöblítjük hideg vízzel, összeturmixoljuk és összekeverjük a sziruppal, majd üvegekbe töltjük.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

tamas.ackermann@monsanto.com

(Ackermann Tamás, 2012.07.11 11:39)

Kedves Eszter,
a daráltpaprika II. nevű receptedben írod, hogy csak a kaliforniai paprika az elérhető. Próbáld ki a kápia paprikákat. Sokkal ízletesebbek, magasabb színnel és beltartalmi értékekkel rendelkeznek. A Balkán hagyományos paprikás ételei mind ezzel készülnek.

Re: tamas.ackermann@monsanto.com

(Móricz Eszter, 2012.07.11 12:50)

Köszönöm, hogy írsz, de milyen az a papeika?:) sosem hallottam ilyenről. Azért írtam kaliforniait, mert belgiumban még csak ezt láttam, sajnos. Üdv.: Eszter

tamas.ackermann@monsanto.com

(Ackermann Tamás, 2012.07.11 11:40)

üdvözlettel, Ackermann Tamás, Kecskemét, zöldségnemesítő állomás vezető