Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tejszínes-gombás karfiol

 

Hozzávalók: 1 fej karfiol, 2 dl tejszín főzős, 1 tojás, 25 dkg gomba (kozerv, 25 dkg trappistasajt.

A karfiolt rózsáira szedjük, megfőzzük félig, sós vízben. Egy tűzálló tálba belerakjuk, kicsit darabolva. A gombát szeleteljük, megdinszteljük hagymával és rátesszük a karfiolra. A tejszínt összekeverjük a tojással, és ízlés szerint sóval, borssal. Ráöntjük a gombás-karfiol tetejére. Aztán megszórjuk reszelt sajttal. Addig sütjük közepes hőfokon, míg a sajt rápirul a tetején. Ez kb. 30 perc.

 

 

Csőben sült karfiol

 

Egy nagy fej karfolt rózsáira szedünk, és sós vízben puhára főzzük. Egy tűzálló  tálat kivajazunk, morzsázunk és belerakjuk a karfol rózsákat.

Besamel: 4 dkg vaj, 2 evőkanál liszt, 2 dl tej, pici szerecsendió, só, bors.

A vajat felforrósítjuk, megpirítjuk benne a lisztet, felengedjük a tejjel, besűrítjük. Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük. A karfiolra öntjük a besamelt, megszórjuk reszelt sajttal. Forró sütőben megsütjük szép pirosra.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.